Victus Participations investeert in Bion

18 December 2020 - Victus Participations, het investeringsfonds gespecialiseerd in de Food & Agri sector in de Benelux, investeert in Bion, een specialist in de verkoop en marketing van speciale meststoffen en bio-oplossingen voor graszoden, tuinbouw en landbouwgewassen. 

Victus Participations investeert in Bion en als partners willen ze de groeiende trend naar efficiëntere en duurzamere gewasoplossingen ondersteunen. Door efficiënte en milieuvriendelijke speciale meststoffen en bio-oplossingen te ontwikkelen voor een optimale groei van gewassen, wil Bion de voedselvoorziening ondersteunen voor een groeiende bevolking met een grotere behoefte aan voedsel van hoge kwaliteit en behoud van een duurzaam milieu. Bion is een internationaal opererend bedrijf met het hoofdkantoor in Nederland. Het is momenteel actief in Europa en Azië, en is bezig om uit te breiden naar andere geografische gebieden.


Victus investeert met nieuw eigen vermogen. Het huidige management blijft actief betrokken bij het bedrijf. In de komende jaren zal Bion de inspanningen bundelen met Victus om verdere organische en acquisitieve groei te realiseren in aangrenzende productcategorieën en nieuwe markten.


Over Bion (www.bionint.com)

Bion is gespecialiseerd in de ontwikkeling, verkoop en marketing van speciale meststoffen en bio-oplossingen voor graszoden, tuinbouw en landbouwgewassen onder haar eigen merknaam, gericht op klanten wereldwijd. De producten van Bion ondersteunen de snelle verschuiving naar duurzamere teeltmethoden zoals het gebruik van speciale meststoffen, biostimulanten en biologische gewasbeschermingsmiddelen, evenals waterbesparende producten. Bion is gevestigd in Nederland en het bedrijf heeft lokale vestigingen in België, Spanje en China.


Over Victus Participations (www.victusparticipations.com)
Victus is een onafhankelijke participatiemaatschappij exclusief gericht op de Food & Agri sector in de Benelux. Bij de oprichting in 2017 zijn zowel Nederlandse als Belgische investeerders toegetreden, waarbij het merendeel van de investeerders zelf ervaring heeft in de Food & Agri sector. Victus onderscheidt zich van andere participatiemaatschappijen door het sectorspecifieke netwerk en de kennis die zij ter beschikking stellen van ondernemers. Bion is de zesde participatie van Victus Participations I, een fonds met een omvang van EUR 90 miljoen. 

Voor de toekomst

Bent u klaar om samen uw plannen te realiseren?

Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.