Contronics streeft verdere uitrol na van Dry Misting, met participatie van Victus Participations

Victus Participations, het investeringsfonds gespecialiseerd in de Food & Agri sector, investeert in Contronics, samen met het management. Contronics is een ingenieursbedrijf dat met haar eigen ontwikkelde technologie een oplossing biedt om de versheid van fruit en groenten te bewaren en voedselverspilling tegen te gaan. 


Contronics, gevestigd te Sint-Oedenrode (Nederland), biedt supermarkten en andere spelers in de food sector een oplossing om voedselverspilling tegen te gaan door het gebruik van ultrasone bevochtigers (“Dry Misting”). Dry Misting heeft zich bewezen als effectieve oplossing om fruit en groenten te conserveren, te hydrateren, de versheid ervan te bevorderen en zodoende verspilling te verlagen. Contronics is met haar Dry Misting technologie actief in 30 landen en heeft de ambitie om in de komende jaren haar internationale aanwezigheid te versterken. 


Frank Bakker, CEO Contronics: “Samen met mijn zakenpartner Feitse van der Zouw heb ik 25 jaar aan dit prachtige bedrijf mogen bouwen. En dan komt het moment dat je zo snel gaat groeien dat je het niet meer alleen kan. Met hulp van onze trouwe adviseurs bij FBM in Nieuwegein (Derk Kropholler en Michel Pilgram) kwamen we in contact met Victus Participations. Vanaf de start was er een goede klik, die zich tijdens de afgelopen maanden ontwikkeld heeft in een vertrouwensband. Met het volste vertrouwen gaan we samen de toekomst tegemoet met centraal onze missie om de voedsel afvalstroom met 50% te verminderen.”

 

Patrick Groeneveld, Partner Victus Participations: “De vraag naar Dry Misting installaties neemt exponentieel toe, gedreven door enerzijds de stijgende consumentenvraag naar verse producten en anderzijds de aandacht voor voedselverspilling die druk legt bij de retailers. De oplossing die Contronics biedt is effectief, betrouwbaar en heeft een beperkte investeringsbehoefte. Bovendien kan de technologie worden ingezet in de gehele voedselketen, bij de retailer maar ook onder andere in opslag en transport van geoogste producten. Wij zien veel groeikansen voor Contronics en kunnen als aandeelhouder het bedrijf hier bij ondersteunen.” 


Over Contronics (www.Contronics.nl)

Contronics is opgericht in 1981 en richt zich sinds 2000 op de ontwikkeling, productie, installatie en het onderhoud van ultrasone bevochtigers in de food sector. Sindsdien heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot marktleider in vernevelingssystemen en verschillende prijzen ontvangen voor haar technologie. Contronics is een bedrijf wat nadrukkelijk op innovatie is gericht, uitgevoerd door haar eigen R&D afdeling. Met haar specialistische kennis, internationale aanwezigheid en jarenlange ervaring, heeft Contronics een voorsprong opgebouwd om in te spelen op het actuele probleem van voedselverspilling en versbeleving bij consumenten. 


Over Victus Participations (www.VictusParticipations.com)

Victus is een onafhankelijke participatiemaatschappij exclusief gericht op de Food & Agri sector in de Benelux. Bij de oprichting in 2017 zijn zowel Nederlandse als Belgische investeerders toegetreden, waarbij het merendeel van de investeerders zelf ervaring heeft als ondernemer in de Food & Agri sector. Victus onderscheidt zich van andere participatiemaatschappijen door het sectorspecifieke netwerk en de kennis die zij ter beschikking stelt van ondernemers. Contronics is de achtste participatie van Victus Participations I, een fonds met een omvang van EUR 90 miljoen.


Voor bijkomende informatie:

Contronics, Frank Bakker, CEO
Tel +31 65 315 1780
Frank@Contronics.nl

Victus Participations, Patrick Groeneveld, Partner
Tel +31 61 057 5714
Patrick.Groeneveld@VictusParticipations.com 

Voor de toekomst

Bent u klaar om samen uw plannen te realiseren?

Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.