Enrico-Glasbest neemt Bertolli over van Unilever

Aleks Fiege en Jet van Koten, beiden als manager bij Unilever in het verleden nauw betrokken bij Bertolli, hebben het  initiatief genomen tot deze overname. Daarin zijn zij samen opgetrokken met Enrico-Glasbest, dat als handelsbedrijf en producent een belangrijke speler is in de verkoop en distributie van met name Mediterrane levensmiddelen in de Benelux. “Bertolli is een prachtig merk met een historie van meer dan 150 jaar.’ aldus Fiege en Van Koten, ‘We zien een enorme  potentie om, met meer aandacht en investeringen in kwaliteit, innovatie en marketing, meer waarde te gaan creëren. In Enrico-Glasbest hebben we een ideaal huis gevonden om dit mooie merk weer tot bloei te brengen.” 

Robin Heetkamp, Algemeen Directeur van Enrico-Glasbest stelt: “Bertolli sluit als merk naadloos aan bij de strategie en  ambities van Enrico-Glasbest: het bedrijf is in de afgelopen jaren sterk gegroeid en gereed gemaakt voor een dergelijke stap voorwaarts. Ondernemerschap is terug in alle geledingen en de infrastructuur is klaar om verder op te schalen.” De omzet van de groep bedraagt na overname ca. 50 miljoen euro op jaarbasis. Er wordt in de transactie geen  personeel overgenomen, en geen productielocaties. De productie van de Bertolli-producten blijft plaatsvinden bij  bestaande producenten. De overname wordt financieel mogelijk gemaakt door Victus Participations, het management  en Rabobank. Squarefield heeft Enrico-Glasbest geadviseerd in het overname-proces en bij de financiering. 

Na overname bestaat het management-team van Enrico-Glasbest uit Robin Heetkamp (Algemeen Directeur), Andrea Groot Wassink (Financieel Directeur), Jet van Koten (Commercieel Directeur), Aleks Fiege (Directeur Marketing & NPD), Peter Boer (Directeur Verkoop & Export) en Frank van Mansum (Directeur Inkoop). Om een soepele integratie mogelijk te maken is een overgangsperiode van 6 maanden overeengekomen, waarin Unilever de verkoop en operatie voor Bertolli blijft verzorgen. 

Over Enrico-Glasbest: 

Enrico-Glasbest is producent en leverancier  van onderscheidende en smaakvolle  levensmiddelen. Het assortiment is breed:  Mediterrane specialiteiten, mayonaises en  dressings zijn belangrijke productgroepen.  De producten, in merk en onder private label,  worden geleverd aan klein- en grootschalige  retail, groothandel en industrie, in Nederland  en omringende landen. Producten worden  deels ontwikkeld en gemaakt in eigen fabriek,  deels gezocht (en gevonden) in landen  van oorsprong. Enrico-Glasbest is ‘trusted  advisor’ voor al haar klanten: deskundig,  innovatief, snel en praktisch. Enrico-Glasbest  realiseert in 2020 een omzet van ca. 30  miljoen euro en is gezond winstgevend. 

Over Bertolli: 

Bertolli is een authentiek, iconisch Italiaans  merk met een historie die teruggaat tot  1865. In dat jaar startten Francesco en  Caterina Bertolli een delicatessenwinkel,  onder hun huis aan de San Donato-straat  in Lucca, Toscane. Ze verkochten regionale  producten zoals olijfolie, wijn, kaas en olijven  in vaten, kratten en zakken. In de jaren  daarna begonnen ze met de export van deze  producten naar Italiaanse immigranten in  Amerika, en daaropvolgend ook naar Canada  en Australië. Bertolli was daarmee een van de  eerste exporteurs van olijfolie in de wereld.  Bertolli was een ook van de eerste Italiaanse  merken die echt investeerden in reclame  en marketing, waarbij de rol van eten in de  Italiaanse keuken en kwaliteit daarvan steeds  centraal stond. Het merk heeft een stevig  fundament en een enorme groeipotentie. 

Over Victus Participations:

Victus is een onafhankelijke participatiemaatschappij die zich exclusief  richt op de Food & Agri-sector. Zij investeert  in kleine tot middelgrote bedrijven met  groeiplannen die ondersteund worden door  een ambitieus management team.  Bij de oprichting in 2017 zijn zowel  Nederlandse als Belgische investeerders  toegetreden, waarbij het merendeel van  de investeerders zelf ervaring heeft in de  Food & Agri sector. Victus onderscheidt zich  van andere private equity fondsen door het  sectorspecifieke netwerk en de kennis die zij  ter beschikking stellen van ondernemers en  managers. Victus Participations I, een fonds  met een omvang van € 90 miljoen, is met haar  zes deelnemingen zowel in Nederland als  België aanwezig.  

Voor de toekomst

Bent u klaar om samen uw plannen te realiseren?

Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.