Victus Participations zet stap naar België met participatie in het West-Vlaamse Frigilunch

2 september 2020 - Victus Participations, het investeringsfonds gespecialiseerd in de food & agri sector in de Benelux, investeert in Frigilunch, dé specialist in de productie van diepgevroren kant-en-klaarmaaltijden.

Frigilunch, gevestigd te Veurne (België), ontwikkelt en produceert sinds 1970 diepgevroren kant-en-klaarmaaltijden voor Europese retailers en foodservice klanten, zowel private label als onder haar eigen merken Frigilunch, Vers aan Tafel en Delimeal. Bijkomend levert Frigilunch ook maaltijden aan huis in België en Nederland. 


Victus heeft het aandelenbelang van voormalige aandeelhouders overgenomen. De voltallige huidige directie blijft actief betrokken bij het bedrijf. Samen met Victus gaat Frigilunch de komende jaren werken aan de realisatie van verdere autonome groei en een actieve buy & build strategie in aanpalende productcategorieën en nieuwe markten in Europa.


Anthony Botelberge, zaakvoerder Frigilunch: “Frigilunch groeide de afgelopen jaren sterk in assortiment en distributiekanalen. Graag richten wij de volgende groeifase van het bedrijf in samen met Victus Participations, onder andere door actief op zoek te gaan naar overnamekandidaten.”


Guus Overdijkink, partner Victus Participations: “De vraag naar diepgevroren kant-en-klaarmaaltijden wordt gedreven door verbeterde kwaliteit, smaak en gemak. Frigilunch onderscheidt zich door continue innovatie, klantgerichtheid en volledige in-house productie, wat de kwaliteit van de maaltijden waarborgt. Deze investering sluit aan bij de ambitie van Victus om in gezonde, ambitieuze bedrijven in de food & agri sector te investeren.”


Over Frigilunch (www.frigilunch.be)

Frigilunch produceert in Veurne meer dan 15 miljoen diepgevroren kant-en-klaarmaaltijden per jaar. Het bedrijf beschikt over eigen distributiecentra in Wingene, Tienen en Boechout (België) en Lelystad (Nederland). Frigilunch is voornamelijk actief in België, Nederland, Denemarken, Zweden, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk en telt circa 145 werknemers.

Over Victus Participations (www.victusparticipations.com)
Victus is een onafhankelijke participatiemaatschappij exclusief gericht op de food & agri sector in de Benelux. Bij de oprichting in 2017 zijn zowel Belgische als Nederlandse investeerders toegetreden, waarbij het merendeel van de investeerders zelf ervaring heeft in de food & agri sector. Victus onderscheidt zich van andere private equity fondsen door het sectorspecifieke netwerk en de kennis die zij ter beschikking stellen van ondernemers. Frigilunch is de vijfde participatie van Victus Participations I, een fonds met een omvang van EUR 90 miljoen, en tevens de eerste participatie voor Victus in België.

Voor bijkomende informatie:


Victus Participations, Guus Overdijkink, Partner – Tel +31 6 2900 7327 
Guus.Overdijkink@VictusParticipations.com

Victus Participations, Patrick Groeneveld, Partner – Tel +31 6 1057 5714
Patrick.Groeneveld@VictusParticipations.com

Voor de toekomst

Bent u klaar om samen uw plannen te realiseren?

Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.